Finns det verkligen extrem hemdekoration?

Inom nästan alla områden har du två motsatta poler. Det talas mycket om extrema sporter, till exempel, där deltagarna nästan faller ihop efter avslutat pass. Eller som är så vågade att du riskerar livet när du gör dem. Du kan vara extremt törstig eller hungrig, det vill säga det är nästan olidligt. Men frågan är om du kan kalla heminredning för extrem?

Orsaken till att en del ifrågasätter uttrycket är för att dekorationer är väldigt personliga. Alla har sin egen smak, det är en universell sanning. Och bara för att en person inte har samma stil som en annan betyder inte det att det är fel. Eller extrem för den delen. Det är klart att när du verkligen går till överdrift så får du förvänta dig att folk kommenterar. Men det är kanske en del av poängen.

Snyggt och trivsamt i hemmet

Oavsett vad du har för stil så vill du trivas hemma. Det är här du laddar batterierna, umgås med familjen och vilar upp dig. Hemmet ska fungera både för att sova, äta och helt enkelt leva. Ha det roliga och eventuellt arbeta. Allt det här sker på en relativt liten yta, i alla fall för de flesta personer. Inte så konstigt att inredning och dekorationer är viktiga ämnen för de flesta. Bloomsbury Barn har ett stort och intressant urval.

Till att börja med har du de stora dekorationerna eller inredningsdetaljerna. Belysning, soffa och säng hör till dessa. Saker som du vanligtvis inte byter ut så ofta, utan väljer noga redan från början. Bland annat för att det inte är så enkelt att skaffa nytt hela tiden. De lite mindre detaljerna däremot är mer flexibla. Här kan du slå på stort till jul, eller kanske göra en ny look när våren börjar närma sig. Intressant artikel i Göteborgs-Posten om extrema hemdekorationer.

Våga blanda olika stilar

De rika använder sig av heminredningsspecialister för att få med sig de allra senaste trenderna. Vanligt folk läser veckotidningar och försöker härma det andra gör. Det låter krasst, men är ett alldeles utmärkt sätt att förnya sig på. Lär dig av andra, se vad de gjort och låt dig inspireras. Härlig inredningstrend där du blandar gröna växter med snygga dekorationer.

Det är viktigt att komma ihåg att det inte finns något som är rätt eller fel när det kommer till personlig stil. Så länge det inte förnedrar någon annan så går det bra, och det har nästan aldrig skett. Du kan med fördel blanda gamla och nya saker. Skapa en färgskala som du bara älskar.

Naturligtvis har du större chans att få till en trivsam atmosfär om du lyssnar på råd. Lär från de som har erfarenhet och lägg sedan till din egen smak så brukar det bli bra. Var inte rädd för att pröva på något nytt. Om det bara handlar om lite mindre dekorationer så brukar det vara enkelt att åtgärda om du inte tycker om det. Men chansen är stor att du kommer att älska det riktigt ordentligt.