Mobilabonnemang för studenter

När du är student och lever på CSN är det ett måste att vända på varje slant, inte minst när det kommer till olika abonnemang som du måste teckna. Det är absolut nödvändigt att kunna ringa och sms:a utan att det kostar för mycket och det måste även finnas tillräckligt med surf så att du kan göra allt du behöver.

Många studenter har sin mobilsurf som den enda internetuppkopplingen, vilket gör det extra viktigt att det finns mycket surf för en rimlig peng i mobilabonnemanget. Du ska både kunna streama videor, surfa, plugga och chatta utan problem. Leta gärna efter ett mobilabonnemang som låter dig spara surf som du inte använder, sedan kan du teckna upp dig på ett abonnemang med en stor surfpott. Det ger dig utrymme att använda mycket, samtidigt som det låter dig spara det du inte använder.

Idag ställer de flesta konsumenter ett krav på att mobilabonnemang ska vara flexibla och lätta att säga upp eller förändra. Den gamla tidens mobilabonnemang som är bundna i flera månader eller till och med år, är idag ett minne blott. Ett bra mobilabonnemang ska vara prisvärt och fungera lite som en streamingtjänst – det pågår så länge du vill, men du binder inte upp dig på någon utdaterad bindningstid.

Det finns många billiga mobilabonnemang att välja mellan och flera stycken har inte någon bindningstid eller uppsägningsavgift, vilket passar studenter bra. Eftersom en students livssituation kan förändras fort är det viktigt att mobilabonnemanget är flexibelt och går att säga upp eller förändra vid behov.

Håll koll på studentrabatter

De flesta mobilabonnemang som är billiga och passar studenter hittar du hos mobili.se som jämför olika operatörer och deras produkter med varandra. Förutom att hitta ett bra och billigt mobilabonnemang är det en bra idé att hålla koll på vilka studentrabatter som erbjuds. Det brukar gå att spara många hundralappar per år för dig som är student och tecknar abonnemang med studentrabatt. En del mobiloperatörer erbjuder mer surf till studenter, till samma pris som ett vanligt mobilabonnemang kostar.

Ibland finns det även tidsbegränsade rabatter att ta del av, så det är alltid värt att besöka en jämförelsesida eller operatörens sida för att se om det finns innan du tecknar ett abonnemang. Det kan även finnas mängdrabatter, så om ni är några kompisar eller en klass som går ihop och tecknar abonnemang tillsammans, så kan ni få en bra rabatt på samtliga abonnemang.

Kolla upp täckningen

Nästan alla stora operatörer har en landsomfattande bra täckning idag, så i teorin borde du få bra täckning var du än befinner dig i landet. I verkligheten kan det dock variera beroende på om du bor i närheten av ett berg, i radioskugga av någon form eller djupt inne i en skog. Kolla alltid upp täckningen innan du bestämmer dig för mobiloperatör, och gå inte bara på täckningskartan. Undersök vad lokalbor säger om bäst mobiloperatörer för att hitta rätt.

Glöm inte heller att välja ett mobilabonnemang som erbjuder 5G om det är viktigt för dig. Idag finns det 5G i flera studentstäder, men kanske framförallt i Stockholm. Eftersom 5G-nätet byggs ut snabbt kan det dock vara värt att teckna ett 5G-abonnemang redan från början.