Sök utbildning:

Studiekanalen i sociala medier

 

knapp_sk_twitter 
 

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH

Kommun

Stockholm

Utbildningsanordnare

Gymnastik och idrottshögskolan, GIH
Stockholm

Gymnastik- och idrottshögskolan är världens äldsta idrottshögskola med gedigen utbildning, hög trivsel och bra sammanhållning

Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH, grundades 1813 av Per-Henrik Ling och är Sveriges främsta utbildningscentrum för fysisk aktivitet, idrott och hälsa. Drygt 800 studenter utbildar sig varje år till idrottslärare, hälsopedagoger och tränare vid GIH.

Gymnasitik- och idrottshögskolan - GIH

Undervisning och studentliv

Skolan kan erbjuda dig en bred utbildning i en öppenhjärtig idrottsmiljö med nära kontakt mellan lärare och studenter. Studenterna gör mycket tillsammans och den jämna könsfördelningen ger en hög "spaningsfaktor".

Studentkåren bevakar dina rättigheter och fixar fester, idrottstävlingar och snygga träningskläder och mycket mer.

Många av lärarna har mångårig erfarenhet som aktiva idrottare och ledare på elitnivå.

Undervisningen innehåller ett flertal varierade moment - friluftsliv med övernattningar, fjällturer, paddling och skridskoåkning i skärgården, äventyrspedagogik brukar vara särskilt uppskattat.

I klassiskt idrottsområde

Högskolans lokaler ligger mitt i Stockholms idrottsplatstätaste område. Skolan är granne med Stockholms Stadion och strax norrut finns Östermalms idrottsplats, Tennisstadion och Ryttarstadion. Riksidrottsförbundet och Sveriges olympiska kommitté är också nära. Det milsvida naturområdet Lill-Jansskogen breder ut sig norröver, med löpspår, skidspår och hoppbacke.

Gymnastik- och idrottshögskolan - Campuskarta

Forskningsanknytning

På skolan arbetar också många internationellt framgångsrika och kända forskare inom, fysiologi, beteendevetenskap och rörelselära/motorik. GIH har tre idrottslaboratorium med olika inriktning. Allt detta ger stora möjligheter för kvalificerad forskning på idrottens olika områden och en unik möjlighet för dig som student att forskningsanknyta dina kunskaper.

Jobb efteråt

Högskoleverkets rapport om studenternas etablering på arbetsmarknaden visar att GIH:s studenter har högre etablering än förväntat riksgenomsnitt.


 

Länk till broschyrer och infoblad

Sociala medier:

GIH-biblioteket på Facebook

GIH:s studentkår på Facebook

GIH Friluftsliv på Facebook

GIH Student - en app i AppStore och Android Market

Utbildningar

Kontaktuppgifter