Studiekanalen.se använder sig av cookies för att öka funktionaliteten på webbplatsen. Läs mer om cookies.

Dela utbildningen till vänner
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Utbildningsledarskap

Arbetslivet befinner sig i ständig förändring, och där kraven på kunskap och kompetens ökar på de allra flesta yrkesgrupper. Medvetenheten ökar också om behovet av pedagogiska insatser för ständigt lärande. Detta är en kurs som behandlar frågor om lärande i arbetslivet. Kursen behandlar teman som berör ledarskap, identitet och ledarskapsstil, verksamheters villkor, lärande och utveckling i verksamheten.

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som har ett ledaruppdrag i arbetslivet, i offentlig förvaltning eller ideella organisationer, eller som har ambitionen att bli ledare. Du kan arbeta som personalvetare, utbildare, lärare, kommunikatör, studievägledare, utbildningsledare, eller ha annat uppdrag där det ställs krav på pedagogisk kompetens för att leda lärande och utveckling inom arbetslivet. Kursen ligger på avancerad nivå och ger dig som redan har en fil.kand. examen inom pedagogik eller annan relevant yrkesexamen, möjlighet att fördjupa dig inom området. Kursen ges på halvfart och undervisningen genomförs främst under sen eftermiddagstid. Kursen ges även som inledande obligatorisk kurs i Masterprogrammet i Utbildningsledarskap.

Undervisningsformer
Undervisningen sker i olika former: föreläsningar, litteraturseminarier, grupparbeten och arbetsplatsrelaterade kursuppgifter. Kursen använder Göteborgs universitets lärplattform på internet som kommunikationsverktyg.

Viktiga datum

Startdatum
2018-09-03
Slutdatum
2019-01-20
Sista ansökan
2018-04-16

Fakta om utbildningen

Utbildningsform
Högskoleutbildning
Utbildningstyp
Kurs
Poäng
15,0 hp
Nivå
Avancerad
Studietakt
50 %
Studietid
Eftermiddag
Ämneskategori
Pedagogik och Lärarutbildning
Utbildningskod
MLE100
Ort
Göteborg
Adress
Universitetsplatsen 1

Göteborgs universitet

Mer om
Göteborgs universitet