Studiekanalen.se använder sig av cookies för att öka funktionaliteten på webbplatsen. Läs mer om cookies.

Dela utbildningen till vänner
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Masterprogram i bioinformatik

Denna utbildning riktar sig till dig som tycker att biologi och medicin är intressant, men  samtidigt har ett intresse för datorer och deras användning. Inom bioinformatiken analyseras data från biologiska och medicinska experiment med hjälp av datorer. Inte sällan rör det sig om “big data” vilket innebär att datamängderna kan vara mycket stora.

Programmet syftar till att ge de studerande teoretisk och praktisk kunskap avseende olika inriktningar inom bioinformatiken. Det kan röra sig om att kartlägga genom, jämföra expression av budbärar-RNA och proteiner, hitta skadliga mutationer, modellera hur ett protein ser ut, beskriva sammansättningen av ett bakterie-samhälle eller att själv utveckla program med  bioinformatisk tillämpning.

Utbildningen är upplagd för att passa de krav som ställs inom näringsliv, sjukvård och universitet för en anställning som bioinformatiker eller liknande befattning. Utbildningen ges till största del på engelska.

 

Mer om utbildningen hittar du på http://www.biology.lu.se/education/masters-programmes/masters-programme-in-bioinformatics-120-credits

Viktiga datum

Startdatum
2018-09-03
Slutdatum
2020-06-05
Sista ansökan
2018-04-16

Fakta om utbildningen

Utbildningsform
Högskoleutbildning
Utbildningstyp
Program
Poäng
120,0 hp
Nivå
Avancerad
Studietakt
100 %
Studietid
Dag
Ämneskategori
Naturvetenskap och Matematik, Biologi
Utbildningskod
NABIF
Ort
Lund
Adress
Lunds universitet

Lunds universitet

Mer om
Lunds universitet