Studiekanalen.se använder sig av cookies för att öka funktionaliteten på webbplatsen. Läs mer om cookies.

Sökhjälp

Behöver du hjälp att hitta på Studiekanalen.se? Så här fungerar det!

Vad kan jag hitta?

När du söker på Studiekanalen.se söker du bland alla utbildningstyper och flest utbildningar över hela Sverige på en samma plats.

Filtrera din sökning!

För att underlätta för dig i din jakt efter just din utbildning kan du använda de olika filter som finns på Studiekanalen.se. Du kan filtrera på studieort, utbildningsform och ämneskategori.

Notera att alla filter inte alltid är applicerbara - en grundskoleutbildning är exempelvis inte sorterad under en viss ämneskategori.

Vad betyder informationen?

Det finns en massa information om utbildningar och utbildare på Studiekanalen.se som syftar till att vägleda dig i ditt val av studier. Förutom beskrivningar av olika utbildningar finns även viktig information om var utbildningen hålls, vem som håller i utbildningen, viktiga datum med mer. Det är utbildarna själva som ansvarar för att lämna så kompletta uppgifter som möjligt om utbildningarna. Eftersom en stor del av informationen hämtas från Skolverket gäller deras regler för vilken information som måste finnas för en utbildning. Detta skiljer sig åt mellan olika former av utbildning, som exempelvis universitetsutbildningar och gymnasieutbildningar.