Sök utbildning:

Senaste utbildningsnyheter

Studiekanalen i sociala medier

 

knapp_sk_twitter 
 

Prenumerera på våra nyheter via RSS

Mediasäljare/annonssäljare

Mediasäljare/annonssäljare - yrkesguide och sökbara utbildningar

När du jobbar som mediasäljare arbetar du med att sälja annonser eller reklamtid i radio, TV på tidning eller på Internet. En skicklig mediasäljare är duktig på att argumentera. Själva jobbet som mediasäljare innebär att du säljer reklamplats. Som säljare inom media säljer du antingen per telefon eller genom kundbesök.


En duktig mediaförsäljare har förmågan att få kontakt med kunderna och skapa bra relationer. För att bli duktig mediasäljare krävs att du har kunskap om mediabranschen. Till din personliga egenskaper som mediasäljare krävs att du har känsla för affärer. Många duktiga mediasäljare har en bakgrund inom idrott på elitnivå. Andra namn på mediasäljare är annonssäljare, försäljare inom media, annonskonsulent, mediakonsulent eller annonssäljare. Nya titlar inom mediaförsäljning tillkommer hela tiden.

Utbildning till mediasäljare

Formella krav på utbildning till mediasäljare finns inte. Men en bakgrund inom ekonomisk utbildning, gärna där marknadsföring ingår, är dock väldigt värdefullt. Bra utbildningsbakgrund för mediasäljare är gymnasieutbildning på Samhällsvetenskapsprogrammet med ekonomisk inriktning eller Handels- och administrationsprogrammet.

Det finns även kommunala vuxenutbildningar (yrkesutbildningar) inom försäljning, marknadsföring och för marknadsekonomer. Mediautbildningarna är på två terminer, eller ibland tre terminer. För mer kvalificerade mediasäljarjobb kan man ha god användning av en högskoleutbildning. På högskolan kan du till exempel läsa ekonomprogram med marknadsföringsinriktning, tre eller fyra år.

Inom Yrkeshögskolan finns också yrkeshögskoleutbildningar inom försäljning, marknadsföring och mediaförsäljning. Ett par exempel på utbildare som är duktiga på att utbilda mediasäljare är Sälj & marknadshögskolan, Medieinstitutet, Akademi Båstad och Försäljningsakademien.

Utbildningar